miercuri, 26 aprilie 2017

VEHICULUL ŞI OCHIUL (20)

Ultimul nivel:
e de tip A. Platforma friabilă (vizibilă lângă ochi) e foarte scurtă, dar...esenţială, iar corpurile ucigătoare (păianjenii) sunt aşezaţi în aşa fel încât, pentru a culege cheile de jos, e necesară săritura de pe loc. În principiu, culegerea fiecărei chei implică săritura peste vehicul, dar nu e obligatoriu să se procedeze aşa. Problematic e şi conveierul. La varianta de bază, staţionarea e posibilă prin apăsarea - simultană - a tastelor corespunzătoare săriturii şi mersului spre stânga. Sunt variante unde e de ajuns apăsarea tastelor corespunzătoare săriturii, dar sunt şi versiuni unde...staţionarea nu e posibilă decât atunci când - sărindu-se pe conveier de pe platforma de dedesubt - se ţine apăsată "stânga" şi după ce minerul a ajuns în capătul stâng al conveierului şi, astfel, neavând unde merge, stă. Însă, odată eliberată "stânga", minerul nu mai poate fi oprit. De aceea, se recomandă ca săritura pe conveier să se facă atunci când ochiul începe să urce.

După culegerea ultimei chei, minerul mai trebuie să sară de pe loc peste vehicul şi, odată ajuns pe conveier, să fie pe fază pentru a nu rata ieşirea.
După finalizarea nivelului, scenariile sunt variate. În versiunea originală, timp de câteva secunde, minerul stă afară (dacă nu sunt activate codurile de accesare directă) după care jocul se reia cu galeria centrală. La altele, se suie în maşină şi pleacă (tot acă nu sunt activate codurile sus-menţionate) şi ,de asemenea, jocul se reia. La altele se plimbă în spatele ferestrei casei, casa fiind luminată din interior. La altele, după ce provoacă o explozie, dansează pe pajiştea din faţa casei, iar dacă sunt activate codurile, punctajul rămâne acelaşi de dinaintea activării (dacă s-a activat de la început, punctajul e zero). Sunt, însă şi versiuni unde...nu se întâmplă nimic,jocul reluându-se sau continuându-se cu setul "paralel" în situaţia în care s-a activat acea opţiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.