duminică, 28 mai 2017

IMPERII ANTICE (1)

Apărut, iniţial, cu denumirea de "Provocarea Imperiilor Antice", apoi cu cea de "Imperii Antice", jocul respectiv pare a fi inspirat din Manic Miner. Rulează în DOS şi are două modalităţi de joc:

  1. Explorer
  2. Expert
care pot fi selectate din meniu, cu precizarea că finalizarea "Explorer-ului" nu înseamnă finalizarea jocului. Se trece la "Expert". Fiecare modalitate de joc are 20 de nivele, grupate pe 5 secţiuni (Caverns):
  1. Orientul Apropiat
  2. Egiptul
  3. Grecia şi Roma
  4. India şi China
  5. Lumea Antică 
fiecare secţiune are 4 nivele (Chambers), iar fiecare nivel are mai multe "compartimente virtuale", termenul de "compartiment virtual" însemnând zona care se vede pe ecran, la un moment dat. Cu toate că există o ordine presetată a secţiunilor (cea menţionată mai sus), aceasta poate fi modificată de către jucător de la opţiunea "Map Menu". "Lumea Antică" este, însă, totdeauna ultima, nefigurând pe hartă. În situaţia în care, să zicem, că cineva, ajuns la Lumea Antică, accesează opţiunea "Map Menu", harta se ridică asemenea unei cortine, lăsând să se vadă o grotă. În momentul în care "harta" e ridicată complet, reapare nivelul la care se găsea jucătorul când a accesat opţiunea "Map Menu".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.